Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

presuda zabalj in presuda zabalj in presuda u curugu Istaknut

Dobio višegodišnji spor protiv firme iz Čuruga koja je u medjuvremenu ugašena

09 Decembar 2011 Autor 

Radnik iz Radičevaca i pored presude - bez posla

24. oktobar 2012. BEČEJ -

Šezdesetdvogodišnji građevinski tehničar Nedeljko Egelja iz Radičevića kod Bečeja isterujući pravo ostao je bez posla i pravde.

I pored dve sudske presude po kojima je poslodavac SZR "Vodomont" iz Čuruga obavezan da ga rasporedi na radno mesto u skladu sa kvalifikacijom i radnim iskustvom Nedeljko je već šest i po godina bez posla.

Nedeljko Egelja, iz Radičevića, ističe da je u navedenom preduzeću radio jedanaeset meseci nakon čega je došlo do konflikta između poslodavca i njega.

Kako tvrdi Nedeljko tražio je da kopira radnu knjižicu i video da mu nije upisan staž.

Umesto staža, koji mu je upisan tek kasnije, Nedeljko je, kako kaže, što potvrđuje Rešenjem, 30. Maja 2006. godine dobio otkaz.

Nemajući kud, radnik iz Radičevića je pravo ostvario u novosadskoj Palati pravde. Prvo u Osnovnom sudu, a potom i Apelacionom.

"To je trajalo sve do oktobra 2010. godine", priča Nedeljko i dodaje da je pravo  zadovoljeno, ali ne i pravda jer nije vraćen na posao niti je dobio novčano obeštećenje pošto je "Vodomont" u novembru 2010. godine odjavljen iz Registra APR-a.

Nedeljko i njegova bolesna supruga krpe kraj s krajem preživljavajući od sezonskih poslova u nadi da će Rešenjem o prinudnoj naplati, koje je izrečeno pre tri meseca, konačno doći i do pravde.

Izvor: RTV

PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj