Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Stara Tisa Čurug - Kajakašice priprema za Olimpijadu u Riju Stara Tisa Čurug - Kajakašice priprema za Olimpijadu u Riju Istaknut

U Čurugu na Staroj Tisi pripreme kajakašica za Olimpijske igre u Riju (VIDEO)

21 Juli 2016 Autor 
20. jul 2016.
Pripreme Starovićeve i Moldovan za Rio
 
U Čurugu na Staroj Tisi, u istoimenom parku prirode, i ovog leta pljušti od snažnih zaveslaja kajakaša. Okupljeni reprezentativci spremaju se za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru a među njima su i dve kajakašice. ...
 
Kajakašice Milica Starović i Nikolina Moldovan svakodnevno treniraju sa kolegama iz reprezentacije pod budnim okom trenera Saše Radmanovića.
 
"Debitantska posada na međunarodnoj sceni je novosastavljeni dvosed Nikolina Moldovan i Milica Starović koji nije imao ni jedno međunarodno takmičenje. Međutim, to za nas nije hendikep i sa optimizmom iščekujemo trke na Olimpijadi. Naše devojke biće apsolutno spremne", kaže trener reprezentacije Saša Radmanović.
 
Vlasnica četiri medalje u prošloj godini među kojima su i zlatna sa Evropskih olimpijskih igara u Bakuu i srebrna sa Svetskog prvenstva u Milanu Milica Starović veruje i u uspeh u Riju za koji je izborila norme u dvosedu i četvorosedu.
 
"Očekujem da odveslamo jake i dobre trke i da damo svoj maksimum. Kada damo maksimum znamo da dalje nije moglo onda nema mesta za razočarenja. Ukoliko bi se vratile sa Olimpijskih igara kao što smo se vratile sa Svetskog prvenstva u Milanu bila bih potpuno zadovoljna i srećna", kaže Milica Starović.
 
Nakon petnaest godina veslanja u paru sa sestrom Oliverom, prošlogodišnja sportistkinja godine Nikolina Moldovan u Riju će deliti dvojac sa Milicom Starović.
 
"Milica je dosta bolja od Olivere. Brža je na 500 metara. To teoretski znači da će i taj dvosed biti brži. Olivera i ja smo ubek bile među prvih pet čamaca. Ova Olimpijada je pik moje karijere. Iskrena da budem peto mesto me ne bi zadovoljilo. Želim medalju iz Rija i maksimalno sam spremna da sve učinim da dođem do nje", kaže Nikolina Moldovan.
 
Naše sagovornice posle Čuruga čekaju još i pripreme u Portugalu nakon čega će otputovati u daleki Brazil i, verujemo, ostvariti svoje i snove čitave nacije.

Izvor: RTV (Nenad Jovićević)
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


Medije

Čurug Stara Tisa - Pripreme za Rijo
R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj