Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Muzej žrtava racije u Čurugu se proširuje i dobija deo namenjen nevinim madjarskim žrtvama Istaknut

Muzej žrtava racije u Čurugu se proširuje i dobija deo namenjen nevinim madjarskim žrtvama

13 Septembar 2016 Autor 
"Dovoditi decu u Čurug da uče istoriju"
ČURUG -
 
Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić izjavio je danas da bi u Vojvodini trebalo da se organizuju đačke ekskurzije u mesto Čurug u opštini Žabalj, kako bi učenici posetili spomenike koji su podignuti nedužnim srpskim i mađarskim žrtvama iz Drugog svetskog rata. ...
 
"U budućnosti bi mogle da se organizuju redovne posete đaka vojvođanskih škola muzeju i spomeniku u Čurugu, jer je istorija učiteljica života, zato budimo dobri đaci", rekao je Štatkić prilikom posete Čurugu.
 
On je održao sastanak sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihaljom Njilašom, predstavnicima Memorijalnog društva "Racija 1942" i predsednikom opštine Žabalj Čedomirom Božićem, povodom planiranog proširenja Muzeja žrtvama Racije, za čije potrebe je pokrajinski sekretarijat u junu odobrio tri miliona dinara.
 
Muzej žrtava Racije u Čurugu svečano su otvorili predsednici Srbije i Mađarske Tomislav Nikolić i Janoš Ader, 26. juna 2013. godine. Oni su tada ocenili da je reč o istorijskom momentu pomirenja dva naroda.
 
Posle sastanka i obilaska muzeja, delegacija Pokrajinske vlade posetila je i spomenik nevinim mađarskim žrtvama stradalim 1944. i 1945. godine u Čurugu.

POGLEDAJTE VIDEO KLIKOM NA LINK >>>>>>>

Izvor RTV
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj