Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Dom Zdravlja Zabalj 10. OKTOBAR - SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
Svetski dan mentalnog zdravlja Svetski dan mentalnog zdravlja Istaknut

10. OKTOBAR - SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

14 Oktobar 2015 Autor 
Ovaj datum se obeležava svake godine na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje i uz podršku Svetske zdravstvene organizacije. Hiljadama ljudi sa nekim mentalnim poremećajem narušena su ljudska prava.
Oni ne samo da su diskriminisani  isključeni iz normalnih životnih tokova, već su i predmet emocionalnog i fizičkog zlostavljanja kako u ustanovama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja, tako i u lokalnoj zajednici.
          Slogan ovogodišnje kampanje  "Dostojanstven život sa mentalnim poremećajem" i ima za cilj podizanje svesti šire društvene javnosti kako bi se omogućio dostojanstven život osobama sa mentalnim poremećajem , život u društvu gde se poštuju ljudska prava , sa obučenim profesionalnim kadrom, gde se uvažava pravo na informativni pristanak na lečenje, gde  su korisnici uključeni u planiranje ,organizaciju i praćenje službi mentalnog zdravlja, gde postoji javno zagovaranje kroz osnivanje udruženja korisnika i gde se ove vrednosti promovišu kroz organizovanje kampanja javnog informisanja.(izvor: izjzvojvodine)

Dušica Katanić
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj