Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Likovna kolonija Susret kod Bodnarova Gospodjinci Likovna kolonija Susret kod Bodnarova Gospodjinci Istaknut

Likovna i Dečja kolonija pod nazivom "Susret kod Bodnarova" u Gospodjincima

04 Avgust 2016 Autor 

Од петка 29.ог до недеље 31.ог јула одржана је 12. ликовна колонија и 15. јубиларна дечија колонија под називом “Сусрет код Боднарова”, која се традиционално одржава у ОШ “Жарко Зрењанин” у Госпођинцима.

Главни спонзор ове културне организације јесте општина Жабаљ, национални савет русинске националне заједнице, као и остали спонзори.

У петак је било отварање галерије где су углавном учествовали домаћини, у суботу смо дочекали госте где је било укупно 18 сликара, од којих су осморо академаца, четворо средње образованих ликовних уметника, остали су били аматери.

У недељу је учествовало 15. деце из Госпођинаца, Жабља, Ђурђева, Новог Сада и Руског Крстура.

Колонија је одржана у знаку обележавања 120 год. од рођења једног од најзначајнијих сликара српске уметности 20.ог века, Сава Сумановић, као и 80год. наше сликарке аматерке из Господјинаца Хелене Кркљуш Фејди.

Колонији је присуствовала и директорица галерије “Сава Сумановић” из Шида која је поклонила три рада, као и члан општинског већа задужен за културу, Нерима Шовљански.

Autor KKNP

PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj