Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Dan žalosti u opštini Žabalj Dan žalosti u opštini Žabalj Istaknut

Zbog tragedije u Djurdjevu - Dan žalosti u opštini Žabalj u subotu 5. marta 2016 godine

05 Mart 2016 Autor 
Dan žalosti u opštini Žabalj u subotu 5.03.2016.
04.03.2016

Proglašava se Dan žalosti povodom nesreće koja se desila na improvizovanom sportskom terenu u Đuđevu, a u kojoj je smrtno nasradao predškolac Predškolske ustanovine „Detinjstvo“ Žabalj.

Za Dan žalosti određuje se 5.mart 2016.godine.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme dana žalosti zastavu Republike Srbije spustena polovinu jarbola, odnosno koplja.
U obrazovnim ustanovama dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.
Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.Pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završen tako davanja poštom i minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dana žalosti.Igrači, rezervnii grači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanju ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreć i zbog koje je proglašen dan žalosti.
Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj