Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Uredjenje atarskih puteva Opština Žabalj Uredjenje atarskih puteva Opština Žabalj Istaknut

ATARSKI PUTEVI U SVA ČETIRI MESTA ŽABALjSKE OPŠTINE

06 April 2016 Autor 
ATARSKI PUTEVI U SVA ČETIRI MESTA ŽABALjSKE OPŠTINE
06.04.2016
Sa prvim prolećnim danima započeti su radovi na takozvanim atarskim putevima u sva četiri naselja žabaljske opštine. Naime, projektom je predviđeno da se sa glavnih saobraćajnica u selima zađe čvrstom putnom podlogom u atare, tako da će biti izgrađena putna infra struktura u ukupnoj dužini od oko 1500 metara.
Radove izvodi "Karin komerc" iz Novog Sada, a namenska sredstva su obezbeđena i ostvarena naplatom zakupa poljoprivrednog zemljišta.
Kako su radovi još u toku, i kako stanje na terenu diktira različite kriterijume i standarde, do konačne vrednosti radova će se doći na samom završetku.
Atarski putevi koji se rade široki su 4-5 metara, neke deonice će biti presvučene asfaltom, a zavisno od podloge debljina kamene frakcije je minimum 35 sm.
U svakom slučaju, sela dobijaju deonice kojim će lakše ulaziti u atar, a i nanošenje blata na seoske puteve biće značajno smanjeno.Ovim projektom obuhvaćeni su potesi Čičov i Vračara u Žablju, Šesta rampa u Čurugu, Crkveni drum u Đurđevu i "Papuča" u Livadama u Gospođincima.

Zdravko Siriški
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj