Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj POKRAJINSKI GARANCIJSKI FOND DODELIO DVANAEST KREDITNIH LINIJA U ŽABLJU
12 kreditnih linija u opštini Žabalj 12 kreditnih linija u opštini Žabalj 12 kreditnih linija u opštini Žabalj Istaknut

POKRAJINSKI GARANCIJSKI FOND DODELIO DVANAEST KREDITNIH LINIJA U ŽABLJU

13 Mart 2014 Autor 

13. mart 2014.

Opština Žabalj je u saradnji sa Pokrajinskim Garancijskim fondom  nastavila da pomaže individualne poljoprivredne proizvođače podsticajnim sredstvima kroz kreditne linije vrednosti do 6.000 evra.

Sami poljoprivrednici odlučuju o tome gde će usmeriti ovaj novac, a to je uglavnom za poljoprivrednu tehniku i  mehanizaciju.

Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić je uručio potpisane Ugovore korisnicima, uz napomenu da će se slična saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Direktor ovog Fonda,Goran Vasić je istakao da je opština Žabalj primer kako se može bar delimično (ali značajno) pomoći lokalni agrar.

Žabalj je među prvima sproveo tu praksu, a  tim putem su zatim krenule i  druge opštine u Vojvodini.
Očekuje se dalja ekspanzija ovog trenda, tako da će u 2014. godini biti bar još petnaest opština koje će moći da pomognu svojim poljoprivrednicima.

Ono na čemu će se raditi je plan pokrivanja aktivnosti u stočarstvu, usmeravanjem sredstava za kupovinu rasnog stočnog fonda.

Još nešto će obradovati vojvođanske paore, jer će se predvideti sredstva za kreditiranje montažnih silosa, što će biti značajno za kvalitetno skladištenje letine i naplativost iste u ono vreme kada će cena odgovarati proizvođaču.

Takođe, radiće se na stimulisanju poljoprivrednika u nameri da ukrupnjavaju poseda, što će  uticati na racionalniju varijantu proizvodnje.
Goran Vasić je istakao Žabaljsku opštinu kao primer u nameri da se poljoprivrednim proizvođačima da značaj koji i zaslužuju.

FOTOGRAFIJE NA LINKU >>> KREDITI POLJOPRIVREDNICIMA U OPŠTINI ŽABALJ <<<
Zdravko Siriški
Redakcija
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj