Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj Šećerana u Žablju počela kampanju prerade šećerne repe
Šećerana Žabalj - Početak kampanje Šećerana Žabalj - Početak kampanje Istaknut

Šećerana u Žablju počela kampanju prerade šećerne repe

22 Avgust 2016 Autor 

У присуству руковдства фабрике, радника и званица, данас 19. Августа 2016. године, свечано је пуштена у рад пећ у Жабаљској шећерани, чиме је отпочела овогодишња кампања прераде шећерне репе. Међу бројним званицама, церемонији су присуствовали и председник општине Жабаљ Чедомир Божић, председник Скупштине општине Жабаљ Радован Чолић као и члан општинског Већа Лазар Чонкић. Присутнима су се обратили водећи људи “Хеленик шугар”,  у чијем саставу послује шећерана “Шајкашка” А.Д. Из Жабља и шећерана из Црвенке. Христос Росиос, председник борда директора компаније “Хеленик шугар”, пожелео је успешну предстојећу кампању и посебно се захвалио радницима, зато што су имали разумевања за потешкоће које је фабрика имала у протеклом периоду. Такође Христос Росиос, рекао је да су “тешки дани” за Жабаљску шећерану прошлост и да крећу у нову производњу пуним капацитетом, што потврђује и чињеница да су, ове године, први стартовали производњу у Србији.

Затим, присутнима се обратио Петрос Геминтзис који је истакао да ове године очекују добар род шећерне репе, са добром дигестијом и планирају производњу од преко 65000 тона шећера. Саму производњу слатког корена уговорили су са преко 100 коопераната, док ће на преради репе радити преко 350 радника.

Ове године, част да пусти пећ у рад и тако обележи почетак прераде слатког корена, припала је председнику Скупштине општине Жабаљ, Радовану Чолићу.

N.O.Ž.

PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj