Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj Drugi susreti vatrogasnih društava Šajkaške u Žablju
Vatrogasna vežba - ilustracija Vatrogasna vežba - ilustracija Istaknut

Drugi susreti vatrogasnih društava Šajkaške u Žablju

31 Avgust 2016 Autor 

Поводом прославе јубилеја 130 година постојања добровољног ватрогасног друштва Жабаљ, 27.08.2016. године на “малом стадиону” у Жабљу одржани си други по реду сусрети ватрогасних друштава шајкашке области.

У 9:00 часова отпочео је свечани дефиле учесника и ватрогасних возила од ватрогасног дома у Жабљу до “малог стадиона” у центру Жабља. Сусрете је отворио члан општинског Већа Лазар Чонкић, који је поздравио учесника и захвалио им се на одзиву. На такмичење у обарању мете воденим млазом и надвлачење конопца пријавило се око 100 такмичара из  ватрогасних друштава из општина Темерин, Тител и Жабаљ. Такође, на манифестацији била је присутна и женска екипа ватрогасног подмлатка из Жабља, која је на Златибору ове године освојила сребрно одличје у дисциплини обарања мете брентачом. Најмлађи посетиоци имали су прилику да се упознају са техникама гашења пожара, као и да разгледају ватрогасна возила и технику.

На крају такмичења додељене су награде и признања за најбоље учеснике. У обарању мете воденим млазом прво место је заузела екипа из Сирига, други су биили ватрогасци из Госпођинаца, док је треће место заузела екипа из Шајкаша. У надвлачењу конопца прво место је заузела екипа из Каћа, друго место екипа из Жабља, а треће место заузели су ватрогасци из Шајкаша. Такмичарским дисциплинама руководио је Синиша Шавија. Сусрете је затворио председник Ватрогасног савеза Војводине Драган Јајић. Након тога одржана је свечана скупштина у ловачком дому у Жабљу.

Izvor N.O.Ž.

PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj