Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj Gradska organizacija slepih Novi Sad u poseti opštini Žabalj
Prijem kod predsednika opštine Žabalj. Savez slepih i slabovidih Novi Sad Prijem kod predsednika opštine Žabalj. Savez slepih i slabovidih Novi Sad Istaknut

Gradska organizacija slepih Novi Sad u poseti opštini Žabalj

06 Oktobar 2016 Autor 
Gradska organizacija slepih Novi Sad u poseti opštini Žabalj
 
Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić primio je danas predstavnike Gradske organizacije slepih iz Novog Sada. Božić je sa njima razgovarao o problemima sa kojima se susreću slepe osobe i osobe oštećenog vida. Takođe bilo je reči i o tome na koji način lokalna samouprava može pomoći ovim ljudima kako bi im svakodnevno funkcionisanje bilo što lakše. Božić je dodao da je važno raditi na podizanju nivoa svesti kako bi se omogućilo osobama sa invaliditetom da budu ravnopravni građani u društvu.
 
Opština Žabalj je ove godine obezbedila sredstva po konkursu za rad organizacije, a planira da i u narednoj godini nastavi sa pružanjem pomoći.Predstavnici Gradske organizacije slepih Novi Sad, zahvalili su se predsedniku Opštine Žabalj na razumevanju problematike sa kojim se slepi suočavaju i izrazili su nadu da će saradnja između Opštine Žabalj i njihove organizacije biti nastavljena i podignuta na viši nivo.
Gradska organizacija slepih Novog Sada deluje na teritoriji grada i okolnim opštinama od 1950. godine i okuplja 550 članova. Svojim bogatim programskim aktivnostima i obukama pomaže slepim i slabovidim osobama da nauče samostalno kretanje uz pomoć belog štapa, uči ih Brajevom pismu i radu na računaru, a takođe organizuje i brojne radionice psiho-socijalne podrške.
Prijemu su prisustvovali i član opštinskog Veća za socijalnu zaštitu Ivica Salamun, sekretar Gradske organizacije slepih Novi Sad Mirjana Prljević i drugi članovi ovog udruženja.
 
ISOŽ
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj